Čokoladna rapsodija s višnjama
Višnje uopće ne volim ali kad sam ugledala ovaj recept znala sam da će za vikend biti kod nas i zaista odličan spoj višanja i čokolade. Jako kremasta i fina torta ali koju ipak treba npraviti dan prije da se čokolada stisne.
Biskvit 1 čaše smeđeg šećera (pola šalice sam stavila)
1/2 čaše oštrog brašna
1/2 čaše glatkog brašna
1 žličica pecilnog praška
1 žličica soda bikarbone
1/2 čaše kakaa
1 jaje
1/2 čaše mlijeka
1/4 čaše ulja
1 vanilin šećer
1/4 čaše vruće vode
Pomiješajte suhe sastojke a potom dodajte i mokre koje ste prethodno umutili žlicom i miksajte dok se ne poveže u finu smjesu.Meni je biskvit bio dosta rijedak pa sam dodala još 2 žlice glatkog brašna. Kalup premazati s uljem, posipati brašnom, višak brašna istresite ulijte smjesu i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 C.
Prva krema 350 ml slatkog vrhnja
200 g čokolade za kuhanje
Razlomite čokoladu i prelijte je zagrijanim slatkim vrhnjem 150 ml a ostatak istucite u šlag.Šlag postepeno umiješajte u slatko vrhnje i čokoladu.Stavite da se hladi.
Druga krema 350 ml slatkog vrhnja
200 g mliječne čokolade
Postupak je isti kao i prvu kremu.
Nadjev od višanja teglica višanja 690 g
50 g šećera
50 g gustina
malo cimeta
Višnje ocijedite i u sok ukuhajte šećer s gustinom, kad se tekućina počinje pretvarati u kremu dodajte višnje i lagano ih ukuhajte dok se ne stisnu.
Kad je biskvit pečen pustite da se ohladi a potom na njega stavite nadjev od višanja, a potom prvu kremu od čokolade za kuhanje a potom i drugu kremu od mliječne čokolade. Ne skidajte obruč ,da vam se kreme ne razliju.Stavite hladiti preko noći a sutradan uživajte.
Jako fina torta s bogatim nadjevom od višanja i dva sloja čokolade.
Uživajte bar u torti jer vrijeme nam više nije naklonjeno počele su dosadne kiše, iako se nadam da će se bablje ljeto vratiti.
Uf vrhunski!!!
OdgovoriIzbrišiJako fina torta ....ki . izgleda tudi fantastično.
OdgovoriIzbrišiSam recept pa je kot sem prebrala tudi malce zahteven.
.
Ajme, baš je prava rapsodija! Imam prijatelja koji jede samo čokoladne kolače, tako da ću mu ovo sigurno napraviti! Višnje nek' pljune! ;)
OdgovoriIzbrišiO da, ovo je baš rapsodija ! A tek kombinacija višanja i čokolade, bolje ne može, odlična torta !!
OdgovoriIzbrišikrasna torta!
OdgovoriIzbrišiAjme meni, ovo je božanstveno, radila sam ovaj vikend švarcvaldicu s bijelom čokoladom pa mi je ostalo zamznutih višanja, baš bi mogla iskoristiti za ovu ukusnu tortu.
OdgovoriIzbrišiOPIPLJIVE INFORMACIJE O BOŽIĆNOM KREDITU ZA PLANIRANJE...
OdgovoriIzbrišiOvo nije normalna objava koju svakodnevno vidite na internetu gdje ljudi daju lažne izjave i lažne informacije o ogromnoj financijskoj pomoći.. Svjestan sam da su mnogi od vas prevareni i da su lažni agenti iskoristili one koji traže kredite. Neću ovo nazvati normalnom izjavom, nazvat ću ovu situaciju u kojoj živim svjedokom kako možete dobiti svoj kredit kada ispunjavate uvjete tvrtke. Zaista nije važno imati dobar kreditni rejting ili odobrenje vlade, sve što vam treba je važeća osobna iskaznica i važeći IBAN broj da biste mogli podnijeti zahtjev za kredit s kamatnom stopom od 3%. Minimalni iznos je 1000 eura, a maksimalni iznos koji se može posuditi je 100.000.000 eura. Dajem vam 100% jamstvo da možete dobiti svoj kredit putem ove pouzdane i poštene tvrtke, poslujemo 24 sata online i pružamo kredite svim građanima Europe i izvan Europe. Poslali su mi dokument koji je provjeren i testiran kao valjan prije nego što sam dobio kredit, stoga pozivam sve kojima je potreban kredit da ih posjete ili kontaktiraju putem
E-pošte: michaelgardloanoffice@gmail.com
WhatsApp za Europu: +385915608706
WhatsApp za SAD: +1 (717) 826-3251
Nakon što ih kontaktirate, javite im da vam je gđa. Dejana Ivica iz Zagreba dala informacije. Vidjeti znači vjerovati i zahvalit ćete mi kasnije kada dobijete kredit od njih. Dao sam obećanje da ću nakon što dobijem kredit od njih, objaviti dobru vijest svima online. Ako imate prijatelje ili rodbinu, uključujući kolege, možete im reći za ovu ponudu i da se događa ovog BOŽIĆA.