Čokoladna rapsodija s višnjama
Višnje uopće ne volim ali kad sam ugledala ovaj recept znala sam da će za vikend biti kod nas i zaista odličan spoj višanja i čokolade. Jako kremasta i fina torta ali koju ipak treba npraviti dan prije da se čokolada stisne.
Biskvit 1 čaše smeđeg šećera (pola šalice sam stavila)
1/2 čaše oštrog brašna
1/2 čaše glatkog brašna
1 žličica pecilnog praška
1 žličica soda bikarbone
1/2 čaše kakaa
1 jaje
1/2 čaše mlijeka
1/4 čaše ulja
1 vanilin šećer
1/4 čaše vruće vode
Pomiješajte suhe sastojke a potom dodajte i mokre koje ste prethodno umutili žlicom i miksajte dok se ne poveže u finu smjesu.Meni je biskvit bio dosta rijedak pa sam dodala još 2 žlice glatkog brašna. Kalup premazati s uljem, posipati brašnom, višak brašna istresite ulijte smjesu i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 C.
Prva krema 350 ml slatkog vrhnja
200 g čokolade za kuhanje
Razlomite čokoladu i prelijte je zagrijanim slatkim vrhnjem 150 ml a ostatak istucite u šlag.Šlag postepeno umiješajte u slatko vrhnje i čokoladu.Stavite da se hladi.
Druga krema 350 ml slatkog vrhnja
200 g mliječne čokolade
Postupak je isti kao i prvu kremu.
Nadjev od višanja teglica višanja 690 g
50 g šećera
50 g gustina
malo cimeta
Višnje ocijedite i u sok ukuhajte šećer s gustinom, kad se tekućina počinje pretvarati u kremu dodajte višnje i lagano ih ukuhajte dok se ne stisnu.
Kad je biskvit pečen pustite da se ohladi a potom na njega stavite nadjev od višanja, a potom prvu kremu od čokolade za kuhanje a potom i drugu kremu od mliječne čokolade. Ne skidajte obruč ,da vam se kreme ne razliju.Stavite hladiti preko noći a sutradan uživajte.
Jako fina torta s bogatim nadjevom od višanja i dva sloja čokolade.
Uživajte bar u torti jer vrijeme nam više nije naklonjeno počele su dosadne kiše, iako se nadam da će se bablje ljeto vratiti.
Uf vrhunski!!!
OdgovoriIzbrišiJako fina torta ....ki . izgleda tudi fantastično.
OdgovoriIzbrišiSam recept pa je kot sem prebrala tudi malce zahteven.
.
Ajme, baš je prava rapsodija! Imam prijatelja koji jede samo čokoladne kolače, tako da ću mu ovo sigurno napraviti! Višnje nek' pljune! ;)
OdgovoriIzbrišiO da, ovo je baš rapsodija ! A tek kombinacija višanja i čokolade, bolje ne može, odlična torta !!
OdgovoriIzbrišikrasna torta!
OdgovoriIzbrišiAjme meni, ovo je božanstveno, radila sam ovaj vikend švarcvaldicu s bijelom čokoladom pa mi je ostalo zamznutih višanja, baš bi mogla iskoristiti za ovu ukusnu tortu.
OdgovoriIzbriši