Mesna štruca by Nataša



Prije par dana je izašao njen post u kojem je predstavila ovu mesnu štrucu i čim sam vidjela receptić odlučila ga napraviti iako je pola posta pisano na ćirilici a to mi je tako zanimljivo i to pogotovo s makedonskim prizvukom.Imam rođake u Makedoniji koji pričaju tako dobro hrvatski da mi nije nikad palo na pamet da me i nauču koju riječ makedonskog ali ću si dati truda i naučiti bar pokoju riječ.
A i ova štruca je početak godišnjeg kojeg sam toliko željna da vam nemogu napisati koliko mi ova 5 dana znače da malo pobjegnem od stvarnosti.Čak i klinci neće ići u školu par dana da budemo skupa i da pobjegnemo u planine jer već svi znaju da more obožavam ali ja i snijeg obožavam i koristim svaki trenutak da bar odem na planinarenje ako ne i na skijanje.I klinci skijaju od malih nogu i guštaju ali nažalost kako nam godinama pada standard a svake godine sve više radimo sve si teže to isto možemo priuštiti.Katastrofa...
A šta reći o mesnoj štruci fina ,mekana sočna i puna okusa.Uz nju sam poslužila kiselu repu koju ja često koristim jer je nadsve zdrava a i bogata vitaminom C.Inače ja kiselu repu prvo prokuham 10 minuta a onda je prodinstam na češnjaku i panceti i pomalo je zalivajući sokom koji je pustila dok se kuhala.Dinstam je oko 10 minuta i toplu poslužim.Rado je koristim i s fažolom.


Sastojci za mesnu štrucu 500 g pilećeg filea
                                        300 g mesnate slanine Hamburg
                                            1 žlica vlasca
                                        malo vegete
                                        papra
                                        glavica luka
                                           2 žlice prezle
                                           2 jaja
Meso sam s dodatkom mesnate slanine samljela u mutipraktiku.Kapulu sitno nasjeckanu prodinstala i kod se ohladila dodala u smjesu.Uz postepeno mješanje dodala sam jaja, prezlu, vlasac, vegetu i papar .Sol nisam dodavala jer je slanina bila dosta slana.Smjesu sam pokrivenu spremila u frižider da se smjesa prožme iako ju vi i ne morate već ju ostavite pola sata.Duguljasti kalup obložite pek papirom i stavite štrucu peći na 200 C točno sat vremena.Kao i Nataša ja sam ju izvadila iz kalupa da se na nju ne lijepi masnoća.



 Želim vam Dobar tek a ja škicam recept za gulaš na lovački koji je objavila u istom postu.

A evo i par slikica divnog Bleda,Krvavca od prošle godine.



Primjedbe

  1. Fotke iz Slovenije su krasne.

    Mesna štruca i repa zanimljivo zvuče. I kod mene je repa najčešće s fažolom.

    OdgovoriIzbriši
  2. Super je mesna štruca , odličan odabir i super si je napravila i iskombinirala sa repom. Ja baš nemam naviku jesti repu iako bih trebala početi obzirom na to koliko je zdrava. Drago mi je da si uspjela uhvatiti koji dan godišnjeg i da ste uživali u planinama. I ja ih volim, ali ipak moram reći da mi je more na prvom mjestu :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Prvo, hvala ti na povjerenju što si je napravila. :)
    Meni nema tako finog mesnog jela koje se napravi tako brzo. :)
    Fotke iz Slovenije su fantastične i drago mi je što ste i pored ovog ludog vremena gdje se više nema vremena nizašta, našli način da malo porodično uživate.
    I da ne zaboravim; za gulaš spremiti i jednu toplu pogaču, jer ćete lizati tanjire, vjeruj mi. :)))) Moji su gosti mackali po svojim zdjelicama i tražili još. :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Koliko toga divnog u tebe! Prvo na zasluženom godišnjem, onda ova divna štruca pa još i kisela repa! Kiselu repu nisam nikada probala i uopće ne mogu pojmiti kakav bi joj okus mogao biti. Mesnu štrucu uvijek radim po Superkemijinom receptu, uvijek ispadne savršeno! Ova tvoja predivno izgleda :)
    Iako sam s mora i ja volim planine i snijeg :)
    Želim ti da uživaš i da se lijepo provedeš sa svojom obitelji :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hval Majo i znaš da hoćemo iskoristiti svaki trenutak.

      Izbriši
  5. Obožavam mesnu štrucu! Tvoja mi izgleda prekrasno i sigurna sam da je jako ukusna. Jako mi se sviđa kombinacija sa kiselom repom, sve pohvale na maštovitosti!

    Lijep pozdrav:)

    OdgovoriIzbriši
  6. uh, divote! i od tvog godišnjeg, i od štruce :) Štrucu baš volim. A nisam nešto od skijanja,a li volim boraviti na planinskom zraku i ići na penjanja :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Joj kako je ova štruca divna,jako mi se sviđa..a i Bled,sada bih odmah tamo..veliki pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  8. Odličan mi je recept za repu. Kisela repa često je na našem jelovniku zimi, kuhana, s grahom, ali ova tvoja dinstana varijanta jako mi se sviđa i sigurno ću je probati.

    OdgovoriIzbriši
  9. Ne znam šta je bolje, štruca ili repa. Ovo s repom ću zapamtit, rijetko ju pravim, no baš me privlači.

    OdgovoriIzbriši
  10. Štruca izgleda tako sočno i mekano...Sjajno!

    OdgovoriIzbriši
  11. OPIPLJIVE INFORMACIJE O BOŽIĆNOM KREDITU ZA PLANIRANJE...
    Ovo nije normalna objava koju svakodnevno vidite na internetu gdje ljudi daju lažne izjave i lažne informacije o ogromnoj financijskoj pomoći.. Svjestan sam da su mnogi od vas prevareni i da su lažni agenti iskoristili one koji traže kredite. Neću ovo nazvati normalnom izjavom, nazvat ću ovu situaciju u kojoj živim svjedokom kako možete dobiti svoj kredit kada ispunjavate uvjete tvrtke. Zaista nije važno imati dobar kreditni rejting ili odobrenje vlade, sve što vam treba je važeća osobna iskaznica i važeći IBAN broj da biste mogli podnijeti zahtjev za kredit s kamatnom stopom od 3%. Minimalni iznos je 1000 eura, a maksimalni iznos koji se može posuditi je 100.000.000 eura. Dajem vam 100% jamstvo da možete dobiti svoj kredit putem ove pouzdane i poštene tvrtke, poslujemo 24 sata online i pružamo kredite svim građanima Europe i izvan Europe. Poslali su mi dokument koji je provjeren i testiran kao valjan prije nego što sam dobio kredit, stoga pozivam sve kojima je potreban kredit da ih posjete ili kontaktiraju putem
    E-pošte: michaelgardloanoffice@gmail.com
    WhatsApp za Europu: +385915608706
    WhatsApp za SAD: +1 (717) 826-3251
    Nakon što ih kontaktirate, javite im da vam je gđa. Dejana Ivica iz Zagreba dala informacije. Vidjeti znači vjerovati i zahvalit ćete mi kasnije kada dobijete kredit od njih. Dao sam obećanje da ću nakon što dobijem kredit od njih, objaviti dobru vijest svima online. Ako imate prijatelje ili rodbinu, uključujući kolege, možete im reći za ovu ponudu i da se događa ovog BOŽIĆA.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi