Mesna štruca by Nataša



Prije par dana je izašao njen post u kojem je predstavila ovu mesnu štrucu i čim sam vidjela receptić odlučila ga napraviti iako je pola posta pisano na ćirilici a to mi je tako zanimljivo i to pogotovo s makedonskim prizvukom.Imam rođake u Makedoniji koji pričaju tako dobro hrvatski da mi nije nikad palo na pamet da me i nauču koju riječ makedonskog ali ću si dati truda i naučiti bar pokoju riječ.
A i ova štruca je početak godišnjeg kojeg sam toliko željna da vam nemogu napisati koliko mi ova 5 dana znače da malo pobjegnem od stvarnosti.Čak i klinci neće ići u školu par dana da budemo skupa i da pobjegnemo u planine jer već svi znaju da more obožavam ali ja i snijeg obožavam i koristim svaki trenutak da bar odem na planinarenje ako ne i na skijanje.I klinci skijaju od malih nogu i guštaju ali nažalost kako nam godinama pada standard a svake godine sve više radimo sve si teže to isto možemo priuštiti.Katastrofa...
A šta reći o mesnoj štruci fina ,mekana sočna i puna okusa.Uz nju sam poslužila kiselu repu koju ja često koristim jer je nadsve zdrava a i bogata vitaminom C.Inače ja kiselu repu prvo prokuham 10 minuta a onda je prodinstam na češnjaku i panceti i pomalo je zalivajući sokom koji je pustila dok se kuhala.Dinstam je oko 10 minuta i toplu poslužim.Rado je koristim i s fažolom.


Sastojci za mesnu štrucu 500 g pilećeg filea
                                        300 g mesnate slanine Hamburg
                                            1 žlica vlasca
                                        malo vegete
                                        papra
                                        glavica luka
                                           2 žlice prezle
                                           2 jaja
Meso sam s dodatkom mesnate slanine samljela u mutipraktiku.Kapulu sitno nasjeckanu prodinstala i kod se ohladila dodala u smjesu.Uz postepeno mješanje dodala sam jaja, prezlu, vlasac, vegetu i papar .Sol nisam dodavala jer je slanina bila dosta slana.Smjesu sam pokrivenu spremila u frižider da se smjesa prožme iako ju vi i ne morate već ju ostavite pola sata.Duguljasti kalup obložite pek papirom i stavite štrucu peći na 200 C točno sat vremena.Kao i Nataša ja sam ju izvadila iz kalupa da se na nju ne lijepi masnoća.



 Želim vam Dobar tek a ja škicam recept za gulaš na lovački koji je objavila u istom postu.

A evo i par slikica divnog Bleda,Krvavca od prošle godine.



Primjedbe

  1. Fotke iz Slovenije su krasne.

    Mesna štruca i repa zanimljivo zvuče. I kod mene je repa najčešće s fažolom.

    OdgovoriIzbriši
  2. Super je mesna štruca , odličan odabir i super si je napravila i iskombinirala sa repom. Ja baš nemam naviku jesti repu iako bih trebala početi obzirom na to koliko je zdrava. Drago mi je da si uspjela uhvatiti koji dan godišnjeg i da ste uživali u planinama. I ja ih volim, ali ipak moram reći da mi je more na prvom mjestu :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Prvo, hvala ti na povjerenju što si je napravila. :)
    Meni nema tako finog mesnog jela koje se napravi tako brzo. :)
    Fotke iz Slovenije su fantastične i drago mi je što ste i pored ovog ludog vremena gdje se više nema vremena nizašta, našli način da malo porodično uživate.
    I da ne zaboravim; za gulaš spremiti i jednu toplu pogaču, jer ćete lizati tanjire, vjeruj mi. :)))) Moji su gosti mackali po svojim zdjelicama i tražili još. :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Koliko toga divnog u tebe! Prvo na zasluženom godišnjem, onda ova divna štruca pa još i kisela repa! Kiselu repu nisam nikada probala i uopće ne mogu pojmiti kakav bi joj okus mogao biti. Mesnu štrucu uvijek radim po Superkemijinom receptu, uvijek ispadne savršeno! Ova tvoja predivno izgleda :)
    Iako sam s mora i ja volim planine i snijeg :)
    Želim ti da uživaš i da se lijepo provedeš sa svojom obitelji :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hval Majo i znaš da hoćemo iskoristiti svaki trenutak.

      Izbriši
  5. Obožavam mesnu štrucu! Tvoja mi izgleda prekrasno i sigurna sam da je jako ukusna. Jako mi se sviđa kombinacija sa kiselom repom, sve pohvale na maštovitosti!

    Lijep pozdrav:)

    OdgovoriIzbriši
  6. uh, divote! i od tvog godišnjeg, i od štruce :) Štrucu baš volim. A nisam nešto od skijanja,a li volim boraviti na planinskom zraku i ići na penjanja :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Joj kako je ova štruca divna,jako mi se sviđa..a i Bled,sada bih odmah tamo..veliki pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  8. Odličan mi je recept za repu. Kisela repa često je na našem jelovniku zimi, kuhana, s grahom, ali ova tvoja dinstana varijanta jako mi se sviđa i sigurno ću je probati.

    OdgovoriIzbriši
  9. Ne znam šta je bolje, štruca ili repa. Ovo s repom ću zapamtit, rijetko ju pravim, no baš me privlači.

    OdgovoriIzbriši
  10. Štruca izgleda tako sočno i mekano...Sjajno!

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi