Pinca, sirnica, slatki kruh
Kod nas uvijek za Uskrs ali na način kako ih napravi moja mama jer smo za Uskrs kod nje na Rabu a ja obavezno napravim par dana prije za moj gušt, finu, mekanu mirisnu i pečenu u malom kalupu od torta s stranicama od masnog papira da ide u visinu, naravno ako imate formu za panettone još i bolje ja sam ostala bez pa je i ova opcija jako dobro došla.
Ova moja pinca nema previše masnoće ali ima dodatak maslinovog ulja, ja sam imala maslinovog ulja s dodatkom naranče i mislim da se fino uklopio s svojom aromom.
Tijesto 350 g manitoba brašna (ako ga nemate korisititi ona za dizana tijesta)
100 g glatkog brašna
130 g šećera
2 vrećice vanilin šećera
1 suhi kvasac
3 žutanjka
200 ml toplog mlijeka
60 ml maslinovig ulja s dodatkom naranče
50 g omekšalog maslaca
2 žlice ruma
1 žlica likera od ruža (opcija)
srž jedne vanilije
ribana korica jednog limuna
U zdjelu od miksera prosijati oba dvije količine brašna, dodati oba dvije vrste šećera a potom i suhi kvasac. Zaliti mlačnim mlijekom, dodati žutanjke, maslinovo ulje i omekšali maslac,rum, liker od ruže, srž vanilije i ribanu koricu jednog limuna.
Tijesto miksati najmanje 10 min a potom staviti dizati tijesto najmanje 2 sata. Ako vam slučajno tijesto bude premekano dodajte još malčice brašna da možete umijesti mekano, fino tijesto.
Nakom dva sata ga premijesite i stavite u formu u koju ćete ga i peći, naravno da možete i oblikovati pince ili ih staviti u formu kao i ja. Pustiti da se dižu 1 h.
Ovo su jaja bila ukras naše lanjskog stola koja su ukrašena salvetama (izabrati salvete s motivom koji vam se sviđa i odvojiti dva sloja salvete da ostane onaj najtanji s uzorkom) koje sam nanijela na suha jaja kistićem koje sam prethodno namočila u malo razmućen bjelanjak. Kako teško nađem bijela jaja u prodaji ova sam prethodno kuhala u 1/2 l vode u koju sam dodala 1 dcl octa. Kuhala sam jaja 12 min i nakon iskuhavanja ostale su fleke na kori jaja koje sam ukolonila s čistom spužvicom od suđa
Nakon sat vremena premažite površinu pince žutanjkom i posipajte bijelim šećernim mrvicama,
Stavite pincu peći u zagrijanu pećnicu na 180 C oko 50-60 min ovisno o pećnici. Ovaj put mi se možda malčice duže pekla a da je pečena provjerila sam drvenim štapićem i kada je izašao poptuno suh pinca je gotova


izgleda fantastično :)
OdgovoriIzbrišiOPIPLJIVE INFORMACIJE O BOŽIĆNOM KREDITU ZA PLANIRANJE...
OdgovoriIzbrišiOvo nije uobičajena objava koju svakodnevno vidite na internetu kada ljudi daju lažna svjedočanstva i lažne informacije o ogromnoj financijskoj pomoći.. Svjestan sam da su mnogi od vas prevareni i da su lažni agenti iskoristili one koji traže kredite. Neću ovo nazvati normalnim svjedočanstvom, nazvat ću ovo situacijom u kojoj sam živi svjedok kako možete dobiti svoj kredit kada ispunite uvjete i odredbe tvrtke. Zaista nije važno imate li dobar kreditni rejting ili odobrenje vlade, sve što vam treba je važeća osobna iskaznica i važeći IBAN broj kako biste mogli podnijeti zahtjev za kredit s kamatnom stopom od 3%. Minimalni iznos je 1000 eura, a maksimalni iznos koji se može posuditi je 100.000.000 eura. Dajem vam 100% jamstvo da možete dobiti svoj kredit putem ove pouzdane i poštene tvrtke, posluju 24 sata online i daju kredite svim građanima Europe i izvan Europe. Poslali su mi dokument koji je provjeren i testiran kao valjan prije nego što sam dobio zajam, stoga pozivam sve kojima je potreban zajam da ih posjete ili kontaktiraju putem
E-pošte: michaelgardloanoffice@gmail.com
WhatsApp za Europu: +385915608706
WhatsApp za SAD: +1 (717) 826-3251
Nakon što ih kontaktirate, obavijestite ih da vam je gospođa Dejana Ivica iz Zagreba dala informacije. Vidjeti znači vjerovati i zahvalit ćete mi kasnije kada dobijete zajam od njih. Dao sam obećanje da ću, nakon što dobijem zajam od njih, objaviti dobru vijest svima online. Ako imate prijatelja ili rodbinu, uključujući kolege, možete im reći o ovoj ponudi i da se događa u ovom BOŽIĆNOM DOBU.