Semifreddo

Divna ljetna poslastica koju svi volimo a koja je relativno brzo gotova jedino treba pričekati da se smrzne ali ja to napravim večer prije i za sutra je ledeni desert gotov.



Sastojci 4 žutanjka
             6 žlica šećera
            200 g tamne čokolade
            500 ml slatkog vrnja
            150 g razlomljenih piškota
              90 g malina

Žutanjke dobro izmiksati s šećerom dok ne posvijetle i dobiju na volumenu. Staviti ih na paru da se termički obrade ali pripazite da posuda u kojoj se kuhaju žutanjci ne dođe u dodir s vodom, dodajte čokoladu i mješajte dok se ona ne otopi, kada se čokolada otopila stavite je s strane i pustite da se ohladi.
Umutite slatko vrhnje u šlag i postepeno umiješajte u smjesu s žutanjcima i jajima.
Plazmu izlomite a maline očistite i operite a potom ih i osušite u papirnati ubrus.
U pola smjese stavite dio izlomljenih piškota a u drugu maline. Kalup za kruh omotajte folijom i na dno posipajte razlomljenom plazmom pa stavite jedan dio smjese s piškotima a potom dio i s malinama.


Odložite u frizer na najmanje 4-5 sata ili kao ja preko noći.Prije serviranja ostavite vani da malo smekša prevrnite ga da razlomljeni keksi budu na vrhu semifredda i uživajte u ovoj neodoljivoj poslastici i s okusima koje volite, Original recept je tu ali sam ga ja malo oblikovala željama moje obitelji.


Primjedbe

  1. Mmmm jako fino izgleda, sviđa mi se kombinacija čokolade i osvježavajućih malina.

    OdgovoriIzbriši
  2. Jako volim semifreddo,prefina :-)

    OdgovoriIzbriši
  3. Kombinacija amline i čokolada je pobednička. Brak iz raja. Gledajući tvoj recept pade mi na pamet da nikad nisam pravila semifredo s ačokoladom a super izgleda

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi