Munchmalow
Iako nisam ljubitelj jako slastkih deserta ovo zove na još a tako fino pjenasto i zaista jako fino. Nestao je za čas pa zato pišem i recept koa podsjetnik za jedan ukusan kolač.
Biskvit 6 žutanjaka
12 ravnih žlice šećera
2 dcl hladnog mlijeka
6 jušnih punih žlica brašna
1 dcl ulja
3 žlice kakaa
pola paketića pecilnog praška
Umutiti žutanjke s šećerom , te u smjesu dodati mlijeko, ulje i kakao, prašaka za pecivo i brašno prosijati te dodati . Peći 15-20 min na 200 C dok čačkalica ne izađe suha iz biskvita.
Šaum od bjelanjka
6 bjelanjaka
10 žlica šećera
4 žlice vode
8 žlice šećera
Umutiti bjelanjke s 10 žlice šećera u čvrst snijeg. Skuhati 8 žlica šećera s 4 žlice vode u gust sirup i zatim lagano sirup pmalo lijevati u bjelanjke i mutiti mikserom, masa će povećati volumen pa to sve radite u široj posudi da ne prska,
Biskvit izvadite iz pećnice i smanjite temperaturu pećnice na 130 C, te na biskvit namažite dobiveni šaum i vratitie u pećnicu na još 10 min.
Nakon 10 min kolač izvadite iz pećnice i još topao prelijte čokoladnom glazurom koju napravimo tako da otopimo 100g čokolade s 3 žlice vode i 4 žlice ulja.
Još topao odmah razrežite na kocke veličine kakve želite i onda uživajte u ovoj pjenastoj divotici
Recept možete u originalu naći kod naše Jasne iako sam ja napisala recept s izmjenama kako nama odgovaraa morate priznati da je i fotogeničan.
Odlično izgleda!
OdgovoriIzbrišiSuper fin , lak kolać.Ja do skoro nisma znala da se i kolač zove mančmelou.Uvek sam tako zvala samo one bombone :)
OdgovoriIzbrišiOdavno ga nisam pravila, inače izgleda zaista fotogenično...
OdgovoriIzbrišiOdavno ga nisam pravila, inače izgleda zaista fotogenično...
OdgovoriIzbrišiSećam se kad je ovaj kolač bio dosta popularan. Baš ga dugo nisam pravila, a moji su ga jako voleli. Hvala na podsećanju! :)
OdgovoriIzbrišiI ja nisam ljubitelj tih slatkih spužvastih kolača ali na slici izgleda super!
OdgovoriIzbriši