Ajme koliko nas je kvasac
Mirela nam je zadala odličnu temu za ovaj mjesec kvasac u krugu igrica Ajme koliko nas je i švrljajući već vidim da nas se puno odazvalo na ovu zanimljivu temu, kvasac upotrebljavam najviše u suhom izdanju i uvijek ga imam u kući. Upotrebljavam ga kao i piling za moje lice i pokazao se kao odličan, u 5 žlica mlijeka umiješam žličicu suhog kvasca i žlicu meda i pustim da se digne a potom u tu smjesu umiješam 2-3 žličice taloga od kuhane turske kave da dobijem gustu egizistenciju koju nanesem na lice. Odlična maska koje mi regenerira lice i koža postane baršunasta i lijepa.
Drugi recept koji šaljem Mireli je moje poznato Slonovo uho koji zaista svi vole u svim prilikama jer se lako kida i pristaje u svim prilikama ali dobro je sa svim vrstama brašna i s sjemenkicama koje volite.
Drugi recept koji joj šaljem su Pitki od naše drage Pavlovske s coolke koji moji doma obožavaju i rado ga napravim.
Tijesto 2 i 1/2 žličice kvasca
50 ml mlakog mlijeka
1 žlica meda
3 žlice maslinovog ulja
250 ml kiselog mlijeka
500 g brašna
1 žličica soli
Maslac 70 g maslaca
2-3 češnja češnjaka
1 žličica kopra
2-3 žličice peršina
Prvo izradite maslac s češnjakom, peršinom, koprom, izmješajte dobro i napravite finu kobasicu, omotajte folijom i stavite u frizer.
Za tijesto kvasac po miješajte s medom i mlakim mlijekom i pustite da se digne. Dodajte ulje, kiselo mlijeko i sol i postepeno brašno i umijesiti mekano i podantno tijesto. Ostavite da se diže pola sata a onda ih razvaljajte u 12 loptica i pustiti da se još dignu. U svaku sredinu utisnite dio smrznutog maslaca u sredinu i stavite ih peći na 200 C dok ne dobije finu koricu najviše 12-15 min.
Prvo ćete osjetiti predivan miris a tek kad probate pitki će biti omiljen i na vašem stolu.
Drugi recept koji šaljem Mireli je moje poznato Slonovo uho koji zaista svi vole u svim prilikama jer se lako kida i pristaje u svim prilikama ali dobro je sa svim vrstama brašna i s sjemenkicama koje volite.
Drugi recept koji joj šaljem su Pitki od naše drage Pavlovske s coolke koji moji doma obožavaju i rado ga napravim.
Tijesto 2 i 1/2 žličice kvasca
50 ml mlakog mlijeka
1 žlica meda
3 žlice maslinovog ulja
250 ml kiselog mlijeka
500 g brašna
1 žličica soli
Maslac 70 g maslaca
2-3 češnja češnjaka
1 žličica kopra
2-3 žličice peršina
Prvo izradite maslac s češnjakom, peršinom, koprom, izmješajte dobro i napravite finu kobasicu, omotajte folijom i stavite u frizer.
Za tijesto kvasac po miješajte s medom i mlakim mlijekom i pustite da se digne. Dodajte ulje, kiselo mlijeko i sol i postepeno brašno i umijesiti mekano i podantno tijesto. Ostavite da se diže pola sata a onda ih razvaljajte u 12 loptica i pustiti da se još dignu. U svaku sredinu utisnite dio smrznutog maslaca u sredinu i stavite ih peći na 200 C dok ne dobije finu koricu najviše 12-15 min.
Prvo ćete osjetiti predivan miris a tek kad probate pitki će biti omiljen i na vašem stolu.
Odlične ulaznice, ne znam što bih prije isprobala!
OdgovoriIzbrišiMeni se Ptki svidaju najvise :) !! super fotke !!!
OdgovoriIzbrišiI meni su pitki zapali za oko. Bas uzivam u ovim fotkama hlebova :)
OdgovoriIzbrišiOdlicne ulaznice, slike bas mame :)
OdgovoriIzbrišiIzgledaju kraljevski, mogla bih nesto uskoro da isprobam... vrlo "ukusne" ulaznice za igricu.:))))
OdgovoriIzbrišiOdlične ulaznice, zaista! A posebno hvala na receptu za piling. Moram to probati... :)
OdgovoriIzbrišiBaš ti je zanimljiv ovaj pilig, a i ostale ulaznice, posebno ova s punjenje mi je super.
OdgovoriIzbrišiUh Dilajla,ja ne bih mogla da odolim ovakvim hlebovima.Odlične ulaznice.
OdgovoriIzbrišiKruh super izgleda, isto tako bilježim recept za piling.
OdgovoriIzbrišiRecept za masku za lice odmah bilježim ! A slonovo uho je tako lijepo i dobro , pitki pak mirišu do ovdje !
OdgovoriIzbriši