Snickers Cupcakes

Kriva sam i priznajem da za prijedlog ovih mjesečnih Kuvarijacija  predložila da se izaberu Snickers Cupcakes  i za koje moram priznati da su me privukle predivne fotkice a recept sam iskreno na brzinu pročitala i nisam registrirala silnu količinu šećera ali dobro da imamo Maju pa nam je dopustila da malo preoblikujemo recept.


Biskvita sam se držala u popunosti sam što sam smanjila količinu šećera i kod mene je bilo 180 g bijelog šećera bez dodavanja smeđeg.

Biskvit 220 g brašna
             85 g kakaa
             žličica i pol praška za pecivo
             pola žličice soli
          230 ml tekućeg jogurta
          120 ml kiselog vrhnja
             2 žlice vode
          170 g makanog maslaca
          180 g šećera
            2 jaja
            1 žlica vanilinog ekstrakta

Pomiješati suhe sastojke a posebno jogurt, vrhnje  i vodu, omekšali maslac umutiti mikserom s šećerom te postepeno dodati jaje po jaje. Naizmjenično dodati suhe sastojke u smjesu s maslacem a onda i tekuće.Kada se smjesa sjedini, rasporediti je u kalupe i stavit peći u zagrijanu pećnicu na 180 C oko 25 min i provjeriti čačkalicom dali su gotovi.

Fil 1 1 kantica kondeziranog mlijeka (koju sam kuhala prethodno neotvorenu 2,5 h u padeli s vodom da dobijem dulce de leche)
        90 g slanog kikrikija
        80 g nutelle





Fil 2 200 g šećera
        200 g slatkog vrhnja

Šećer lagano topiti na vatri i kad se skoro otopio dodati ugrijano slatko vrhnje, kuhati dok ne zgusne i dok vi ne dobijete fini karamel preljev.
Cupcaksovima izdubite sredinu kada su se ohladili, prvo ulijte karamel preljev ili fil 2, potom kikiriki, pa velika žlica nutele a potom na sve to dulce de leche. Povrh još ukrasite karamel preljevom ili svakom dajte malu žličicu pa neka svako stavlja karamel preljev po volji.
Za ukrase sam rastopila 150 g šećera i kada se šećer rastopio na lganoj vatri s žlicom sam radila krugove na masnom papirom i čačkalicom izvlačila niti i tu istu čačkalicu ostavila u karamelu da dobijem mali lizalice.
Iskreno razočarana sam, jako je slatko a ni izgledom me bar moji nisu privukli iako su se klincima svidjeli.


Primjedbe

  1. Ajme, ovo izgleda prepredivno! Moram probati! TAko su slatki i dekorativni, posebno s ovim "jedrima"...

    OdgovoriIzbriši
  2. Divno si sve napravila, ja sam u samom startu, kad sam pročitala recept odustala od učestvovanja.

    OdgovoriIzbriši
  3. Izgleda da smo svi, ili bar većina, gledali slike a ne čitali recepte :)
    Super ti je ona lizalica na vrhu, pamtim za neku pogodnu priliku.
    Pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  4. Ma super je ovo ispalo! Biskvit standardan, uz dodatak karamele, nutele, kikirikija, preliva, pa to ne moze biti lose. Lizalice od karamela su odlicna ideja, pamtim i ja. :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Volim sve kombinacije kikirikija i čokice, pa mi je ovo divno!

    OdgovoriIzbriši
  6. Super ti je novi izgled bloga, moderan i pregledan, morat ćete mi dati tutorial kako napraviti pregledan blog... :). Cupcakes su baš fora s ovom zvijezdicom.

    OdgovoriIzbriši
  7. Nemoj biti razočarana jer si sasvim dobro napravila ove cupcakese, a sa ovom dekoracijom su mi odlični; baš je lijepo !

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi