Polpete od gljiva i šparoga

Šparoge, šparoge ča ja volim šparoge a pogotovo u ovako jednostavnoj a nadasve finoj kombinaciji iako je Tin sumnjičavo gledao dok sam kuhala ručak i bojao se da će ostati gladan (naravno nema mesa) . Iako kuhajući  objašnjavala  sam mu nutritivne vrijednosti i da gljive zamjenjuje meso ali me je gledao kao nevjerni Toma. Dok ih nije probao.

A moram priznati iznenadile su i mene iako ih volim u rižotu, kao punjenje , fritaje. Radila sam ih po ovom receptu uz male preinake. Uz dodatak salse od zadnjih pomidora iz frizera koje mi je poslala mama i paštu odličan ručak.

Polpete od gljiva 400 g šparoga (ja sam imala 300 g)
                         200 g šampinjona (stavila 350 g)
                          mala šalica sjeckanog peršina
                          soli, papra
                         mala kapula
                         3 jaja ( 1 žutanjak + cijelo jaje)
                         4 žlice brašna (stavila 2 )
                          7 žlica krušnih mrvica (stavila 5)


Kapulicu prodinstajte ,dodajte šampinjone narezane na male kockice, nakon par minuta dodajte i šparoge narezane na sitne komadiće i dinstajte dok ne ispari sva tekućina.Soli i papra dodajte po želji i kako volite. Pustite da se smjesa malo ohladi a potom dodajte jaja, brašno i krušne mrvice i umiješajte žlicom dok ne dobijete kompaktnu smjesu koju lagano poržite dvije minutice s jedne strane a potom i s druge. Poslužite uz omilijenu salatu ili umak koji volite.



I tako je i moj nevjerni Toma uživao uz kometar da je toga moglo biti i više.

Primjedbe

  1. Ajme, ovo se čini savršeno...Moram probati, jer mi je već dosta mesa, nastojim ga što je više moguće smanjiti, a polpeti glume meso, pa ću to fino podvaliti mojima! Ha! Ilina

    OdgovoriIzbriši
  2. Ove polpetice su jako dobre, mislim da uz njih nitko ne bi niti primjetio da nema mesa. Bilježim ih za slijedeću sezonu šparoga. A za paštu sa salsom ne treba čekati sezonu, to je nešto što uvijek mogu i volim jesti. Odličan ručak !

    OdgovoriIzbriši
  3. pretpostavljam da su ovi drugi šampinjoni na popisu sastojaka šparuge????

    odlična ideja, sviđa mi se!

    OdgovoriIzbriši
  4. Imaš pravo idem ispraviti grešku, hvala.

    OdgovoriIzbriši
  5. Blog ti je divan.Recepti odlicni.A fotografije VRHUNSKE:)))

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi