Kolač od griza


Ovom kolaču su me privukle korice , naprosto obožavam kolače s puno kora kao i krema tipa bijele pite,mađarice ,medene pite a sad je druga strana maedalje kako napraviti lijepe kora da budu sve jednake,fino debele i ravnomjerno pečene.E tu toga nema samo nanesete žlicom ,izravnate i stavite peći.I kora je gotova,Recept sam pokupila s coolke od naše drage dubravke.

Kore 3dcl mlijeka
         10 dkg mljevenih oraha
         24 dkg šećera
         30 dkg griza
         pola žličice soda bikarbone

Sve sastojke fino pomiješati i preliti mlijekom i ostaviti 2 sata na sobnoj temperaturi.Ja sam dodala još jednu žlicu griza ali posle nekog vremena smjesa se fino stvrdne.Trebaju vam tri kore veličina tepsije cca 30x20.tako da odmah izrežete papir i za ostale dvije.Žlicom nanesite smjesu,poravnajte je i stavite peći na 180 C dok lagano ne dobije boju,Kore će vam biti tvrde ali kad nanesete kremu one će se naravno smekšati.


Krema 5 dcl mlijeka
            4 žlice brašna
           15 dkg šećera
           15 dkg maslaca

Zakuhajte 3 dcl mlijeka a u ostatak mlijeka izmiješajte  brašno s šećerom da ne bude grudica.Lagano staviti kuhati i kuhajte dok se ne zgusne.Kad se ohladi dodajte maslac i lagano umiješajte .Ja sam još dodola1 dcl limunovog soka.Kremu fino rasporedite po korama ,ja sam i zadnju koru prekrila kremom i sve posula pinjolima iako je dubravka sve posula čokoladom i naravno uživajte.

A uspijela sam  uhvatiti i tračak sunca.

Primjedbe

  1. Odlično su ti uspjele! Navedeni kolači su oni koje nikada ne radim, ali ovaj tvoj bih pojela u slast.

    OdgovoriIzbriši
  2. moram priznati da nisam nikada radila ove kore ,akolac je zaista lijep !!!
    znam okus takvim kolacima ,ali ni ja ih ne pecem bas cesto jer budu veliki ,jedino kada dijelim pola sa nekim !!!
    ovo je bas ineresantno za mene !!:)

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja nisam takođe videla kore sa grizom i jako mi se dopada. Mislim da je pun pogodak ovaj limun u kremi i da menja ceo recept za 180 stepeni. Odlična ideja!

    OdgovoriIzbriši
  4. Pravila sam ovo jednom, ali su me kore nesto zezale... Sad vidim da u ovom receptu masa stoji na sobnoj temperaturi, kod mene u receptu je isla u frizider na tri sata i ostala skoro potpuno tecna. Privlacna mi je ova pita bas zbog ovih korica i toga sto nema trunke brasna u njima, mozda ipak ponovim po ovom tvom receptu pa javim utiske :)

    OdgovoriIzbriši
  5. zanimljiv receptic. Svidja mi se kako kolac izgleda.

    OdgovoriIzbriši
  6. divan kolač !
    i ja sam ljubitelj ovih sa više kora ali ih na žalost rijetko ili nikako ne radim. A volim i kada je kolač sa grizom. Baš bih rado ovaj tvoj probala, predobro izgleda !

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi