Krešenti u krešendu...
Sigurno vam se dogodilo da vam se sviđa neki recept i krenete u izradu a kad ono pola stvari fali e pa to vam se meni dogodi često jer kao imam sve a kada ono šipak i šta sad a još je i po mogućnosti nedjelja ili neki praznik i onda ja krećem u akciju ili u nedjelo kako se uzme.A volim i vaš recepte koje izvlačite iz maminih bilježnica i oni su provjereno dobri ovaj je iz mamine bilježnice naše drage Zoilo i zaista je neobičan i jako fin.
U tijestu zamislite nisam ništa mjenjala jer sam čak imala sve osim na kraju onih badema ili oraha.Ja sam imala ostatak malu šakicu badema ali sam imala puno kokosovog brašna a kako sam kokosoljubac evo prilike da ga se iskoristi.
Tijesto 350 g brašna
200 g maslaca ili masti
150 g šećera
1 jaje
2 žutanjka
korica limuna
prstohvat soli
2 žlice ruma (stavila maraskino)
150 g mljevenih oraha ili badema
2 bjelanjka
Miješati mast, šećer, i žutanjke, koricu limuna dodati brašno i rum.Zamijesiti tijesto i ostaviti 1h u frižideru.
Od tijesta oblikovati kuglice veličine trešnje i uvaljati ih u bjelanjke a potom u mljevene bademe ili orahe .Ja sam ih valjala u ono malo badema što sam imala a drugi dio u puno kokosa.Staviti ih peći na lim obložen pek papirom i peći 180 C oko 20 min.Kad su pečeni spajti ih glazurom od 100 g čokolade i 40 g maslaca a ja sam ih spajala s nutelom i Lemon curdom naše drage Maje i svakako ih probajte i u ovoj kiselkastoj varijanti,
mrak su.
I tako nemojte odustati iako nemate sve sastojke u svojoj kuhinji jer možda nastane nešto jako fino i neobično.A proljeće je došlo punom snagom u moj vrtić.
Pogled s kuhinjskoga prozora
A vidite i u kantuniću kako to izgleda zimi ,pregledavala sam sličice pa sam naišla na ovu sniježnu a ja kao na moru.



Jako lijepo cvijeće!
OdgovoriIzbrišiBaš mi je drago što si ih i ti pravila, dobro nam došla u "krešentomaniju" :)) Baš sam razmišljala neki dan kako ću ih idući put nutellom spajati, a i ovo s lemon curdom ti je izvrsno! Jako su lijepi
Da zaista su izvrsni u svim varijantama, Tamara.
OdgovoriIzbrišiSjajni su!
OdgovoriIzbrišiOvi kolacici su tako ljupki da cu ih morati jednom napraviti, cini mi se da su postali pravi hit...kombinacija sa kokosom i lemon curdom mi je fantasticna!;)) A ostala sam tek bez reci kad sam videla tvoji mali cvetni kutak...prelepe fotke i pravi odmor za dusu i okice.;)))
OdgovoriIzbrišiUh kako fino izgledaju i mame da ih odmah uzmem praviti ;)
OdgovoriIzbrišiDivno ste se dosetili i iskoristili lemon curd! Kolacici su zaista odlicni.
OdgovoriIzbrišiKrešentomanija, kad kažem!! Zaista divno izgledaju i u tvojoj kombinaciji od kokosa, a da ne spominjem da ima limuna!! :)
OdgovoriIzbrišiNekako mi je kokos vezan za ljeto, u zadnje vrijeme ga obožavam (možda samo žudim za ljetom, tko zna), ali svakako su mi Krešenti već dulje vrime na pameti :)
Divne fotke!!
hehehe, vidis da je najbolje improvizirati.I ti si ovde potpuno uspela a kresente mora da su andjeli greskom zaboravili recept na Zemlji:)
OdgovoriIzbrišiTvoja basta je divna(ja sam bastovan pa mi veruj)
Obožavam kokos i kolače u kojima se koristi! Tvoj prijedlog mi se jako sviđa kao i divan vrt kojeg s ljubavlju njeguješ.
OdgovoriIzbrišiLijep pozdrav i ugodan vikend:)
Ove čupave kuglice su mi jako privlačne, morat ću ih napravit. Ali fotohrafije cvijeća, predivno, baš uživam gledajući ih.
OdgovoriIzbrišiNe znam šta bolje izgleda: krešenti ili cvijeće u vrtu.
OdgovoriIzbrišiFantastičan pogled s prozora, a tek kolačići...
OdgovoriIzbrišiOdlično su ti ispali i jako mi se sviđa ova ideja s kokosom. I ja sam ljubitelj kokosa tako da je ovo baš po mom ukusu. Fotke prirode su me oduševile. :)
OdgovoriIzbrišiKrešenti su ti odlični i baš mi se sviđaju tvoje kombinacije, pogotovo lemon curd punjenje koje daje keksićima svježinu dobro došlu u ove tople dane.
OdgovoriIzbrišiA vrt ti je prekrasan , prava oaza za uživanje u bojama i mirisima !
Lijepi pozdrav! Jako mi se sviđaju Vaši recepti :) Koje brašno koristiti za krešente, fettine i sl?
OdgovoriIzbrišiBaš mi je dragoda Vam se sviđa moj blog, za keksiće koristim obično glatko brašno ako recept zahtjeva dodam i oštro brašno a za sva dizana tijesta koristim pola glatkog a pola manitoba brašna (zbog većeg postotka glutena koji se oslobađa i tijesto se ljepše diže) ali ako ga i nemate nije problem onda samo glatko brašno.
IzbrišiPuno hvala na brzom odgovoru :)
IzbrišiNamjeravam napraviti po Vašem receptu krešente i fettine langarole, znači uzimam glatko brašno....javit ću Vam kako su ispali keksići :)
Lijepi pozdrav! Moram Vam reći da su krešenti ispali perfektno! Isprobala sam i vaše mirisne kiflice i fettine langarole, i sa svime sam prezadovoljna! Poslat ću vam slike na mail :)
OdgovoriIzbrišiOPIPLJIVE INFORMACIJE O BOŽIĆNOM KREDITU ZA PLANIRANJE...
OdgovoriIzbrišiOvo nije normalna objava koju svakodnevno vidite na internetu gdje ljudi daju lažne izjave i lažne informacije o ogromnoj financijskoj pomoći.. Svjestan sam da su mnogi od vas prevareni i da su lažni agenti iskoristili one koji traže kredite. Neću ovo nazvati normalnom izjavom, nazvat ću ovu situaciju u kojoj živim svjedokom kako možete dobiti svoj kredit kada ispunjavate uvjete tvrtke. Zaista nije važno imati dobar kreditni rejting ili odobrenje vlade, sve što vam treba je važeća osobna iskaznica i važeći IBAN broj da biste mogli podnijeti zahtjev za kredit s kamatnom stopom od 3%. Minimalni iznos je 1000 eura, a maksimalni iznos koji se može posuditi je 100.000.000 eura. Dajem vam 100% jamstvo da možete dobiti svoj kredit putem ove pouzdane i poštene tvrtke, poslujemo 24 sata online i pružamo kredite svim građanima Europe i izvan Europe. Poslali su mi dokument koji je provjeren i testiran kao valjan prije nego što sam dobio kredit, stoga pozivam sve kojima je potreban kredit da ih posjete ili kontaktiraju putem
E-pošte: michaelgardloanoffice@gmail.com
WhatsApp za Europu: +385915608706
WhatsApp za SAD: +1 (717) 826-3251
Nakon što ih kontaktirate, javite im da vam je gđa. Dejana Ivica iz Zagreba dala informacije. Vidjeti znači vjerovati i zahvalit ćete mi kasnije kada dobijete kredit od njih. Dao sam obećanje da ću nakon što dobijem kredit od njih, objaviti dobru vijest svima online. Ako imate prijatelje ili rodbinu, uključujući kolege, možete im reći za ovu ponudu i da se događa ovog BOŽIĆA.