Dobar jutarnji kruh

Da ustati se ujutro kad je već sunce provirilo i soba već je dobrano obasjana suncem a ne kao inače kad se budim još je u tami i pomalo se izvlačim van iz toplog kreveta i već 100 sitnica bruji mi glavom a ne danas je nedjelja i očekujem miris toplog kruha da možda da mi netko donese i kavu u krevet.Čista maštarija ili a sad se pridružujem  igrici u kojoj smo ovaj put istraživali nastajanje zdravog kruha s bloga istine i laži o hrani koje me je pomalo zaintrigirala i baš me je zanimao kako će ispasti bez trunčice brašna.Inače volim mijesiti kruh i zaista rado upotrebljavam sve vrste brašna a tako i različite sjemenke.

Potrebno je 100 g maslaca
                   2-3 žlice zobenih mekinja
                       1 dcl vode
                  100 g lanenih sjemenki
                  120 g suncokretovih sjemenki
                  125 g badema grubo nasjeckanih
                    55 g kokosa
                      4 jaja (ja sam stavila 3)
                      1 čajna žličica soli
                      1 žličica cimeta
Zobene posije prelijte vodom i postite da nabubre a za to vrijeme usitnite u blenderu sve sjemenke,dodajte posije posolite i dodajte jaja ,ja sam stavila 3 nekako mi su se 4 jaja činila previše.Dodati još šaku suncokretovih sjemenki i lagano pomiješati s maslacem.Formirati kruhić i staviti peći u zagrijanu pećnicu na 170 C cca 45 min.Meni je trebalo malo više.Dok sam ga pekla cijedila se masnoća iz njega ali sam pod njega stavila masni papir koji je sve upio.

Iskreno nisam oduševljena više me podsjeća na neki kolač nego na kruh iako volim sjemenke sad mi ih je bilo previše i bademi mi se ne uklapaju u priču.Moji ga nisu ni probati a kamoli jesti,Suprugu sam napravila sendvič od njega i rekao mi je ovo nije kruh za to .Namazala sam i pekmez onda mi je bio presladak.

Istini na volju najviše mi je pasao s juhom od gljiva i vrhnjem.

Primjedbe

  1. Hmda, ja mislim da je ovde puno u pitanju sta ko ocekuje u startu. Jer u pravu si, ne lici puno na hleb. Mozda bi mogao da prodje kao kolac, ako bi malo zasladili "testo". Mozda te je zbog cimeta asociralo na "nedovrseni" kolac?

    I meni se ne cini da je ovo hleb koji smo navikli da jedemo UZ nesto. Ovo je obrok, sam po sebi.

    Pozdrav i hvala na ucescu!
    Maja

    OdgovoriIzbriši
  2. Jako dobro ti je ispao ovaj kruh ! Šteta što vam se nije svidio okusom, ali ok to je sve individualno, meni se npr jako svidio osim što mi se malo previše osjeti kokos. Uz maslac i marmeladu baš mi je dobro išao.
    Sviđa mi se kako kod tebe izgleda !

    OdgovoriIzbriši
  3. i u tvojoj izvedbi divan! ovakve kruhove ja zovem "mokri kruh ili teški kruh" :)) volim ovakve stvari

    OdgovoriIzbriši
  4. Stvarno je odličan,ja bas nisam ljubitelj hleba ali mi je ok...

    OdgovoriIzbriši
  5. Istina, krivi naziv, trebao bi se zvati; Zdrava pogača od sjemenki i putra. Ovako imaš sasvim kriva očekivanja. Ja sam ga radila još lani i ispočetka mi je bio čudan, a poslje smo se na njega navukli, rijetko ga nemamo u frižideru. To ti je ono, uhvati malo glad i hop šniticu i sve je ok.

    OdgovoriIzbriši
  6. Juce sam bacila pogled na svaki post o ovom hlebu i, koliko sam skontala, svi se slazete da je ovo vise kolac nego hleb. Nisam stigla da ga pripremim, ali bice popravni pa kupim vasa iskustva i zapazanja!
    Tvoj izgleda prelepo!!!

    OdgovoriIzbriši
  7. Jos jedan divan hlebic i kod tebe, zao mi je sto vam se nije dopao. Mozda je zaista nesretno imenovan, ali ne zamerite autoru, posto ovaj kolac treba da zameni hleb lchf-ovcima koji ne jedu nikakvu varijantu hleba.
    Predlazem ti da pokusas da dodas malo vise cimeta, ubacis suve grozdjice ili naseckane smokve, narendas muskatni orah i dodas malo klincica i verujem da ces dobiti kolac koji cete rado grickati.

    OdgovoriIzbriši
  8. Super ti je ispao. Ja sam sinoć napravila svoju, izmjenjenu verziju i jako sam zadovoljna. Nadam se objaviti ovih dana. :)

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi