Panna cotta s kokosom i karamel preljevom


Nekad su jednostavne stvari možda i najbolje,Nekad znam tako zakomplicirati stvari i posle se uvijek pitam šta mi je to trebalo.Ali da u datom trenutku to se čini najboljim rješenjem a ono figa...
Kad sam bila mlađa nekad mi je jako bilo teško reći oprosti iako sam u dubini duše znala da sam kriva a sad ispravljem svoje pogreške i ne srljam baš previše.Od kako sam izgubila svog tatu s drugačijim očima gledam na svijet oko sebe i cijenim drage ljude kojima sam okružena.Neznam da li sam trebala proći smrt drage osobe da cijenim ono što imam.A znam da ono što imam je zaista neprocjenjivo i bojim se da ću to izgubiti....
Ma lude misli mi danas kolaju glavom .
Ovaj receptić je inače od lp-l mama sa coolinarike ali je ona izbrisala recept neznam iz kojeg razloga a kod mene se nađe često kad nam usfali slatkog.


Panna cotta  2,5 dcl mlijeka
                      2,5 dcl slatkog vrhnja
                      2 žlice šećera
                       5 žlica kokosovog brašna
                       aroma vanilije

Karamel preljev 5 žlica šećera
                            2 žlice pinjola

Želatinu rastopite u vodi i sačekajte da nabubri.Mlijeko i slatko vrhnje s dodatkom šećera stavite da lagano zakuha.Dodajte esenciju vanilije i pomalo umiješajte kokosovo brašno.U međuvremenu lagano otopite želatnu i pomalo miješajući dodajte u kremu.i.Posudice u koju će te staviti panna cottu oplahnite vodom i lagano ih napunite i stavite hladiti.Nakon nekog vremana stavite ih u frižider.Prije degustacije na laganoj temperaturi otopite šećer i kada se pretvori u karamel dodajte pinjole .I sad brzo s žličicom na prevrnutu panna cottu izlijte malo karamel preljeva i brzo u frižider.Pustite da se karamel preljev stvrdne i lagano uživajte.





Primjedbe

  1. I recept i fotke su divni, pogotovo onaj ukras od karamelisanog secera!;)) meni je isto zao sto dragi ljudi sa coolinarike tako odu i izbrisu svoje receptice, pa sam zato za svaki slucaj pocela da ih prebacujem na komp, tu ce biti na sigurnom...;))

    OdgovoriIzbriši
  2. Odlična ti je ova panna cotta, osobito pinjoli u kombinaciji s karamelom. To mi je posebno dobro.

    OdgovoriIzbriši
  3. Predivna dekoracija! Volim te niti od secera ali mi nekako ne polazi za rukom da ih tako fino izvucem. Odlican ti je i desertic, volim i kokos i karamel ;)

    OdgovoriIzbriši
  4. aaaa panna cota i karamela :) mmmmmmmmm fino ;))

    OdgovoriIzbriši
  5. krasno. super ideja staviti malo kokosa unutra. meni osobno panna cota ako nema nekakvog preljeva i nije baš nešto.

    OdgovoriIzbriši
  6. Jako mi se sviđa kontrast teksture u ovom slatkišu. Pinjole nemam ali sve drugo koštunjavo može da posluži. Odličan dodatak kokosa za kokosoljupce!

    OdgovoriIzbriši
  7. Mmmmmmmmmmmmm, njamiii. Odlično, obožavam kokos a i na karamel sam slaba:)

    OdgovoriIzbriši
  8. Dilajla è presentata molto bene questa panna cotta, buona domenica e un abbraccio ciao

    OdgovoriIzbriši
  9. pannacotta ti je savršena ! Tako je lijepa u obliku, a tek sa ovim preljevom ....., baš mi se jako sviđa ! Dekoracija je prekrasna, super si je napravila. Hvala ti što si ovdje napisala recept !

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi