Ajme koliko nas je tikvice

Tikvice ,tikvice volim ,volim ja ali nije bilo uvijek tako i tek kad se mala udala a on o tikvicama a zašto mi ne jedemo tikvice onako pa ovako ,pa u toću,pa pohane e i nije bilo druge.I sada ih zaista obožavam a pogotovo ovako mlade i zato se jako rado pridružejem igrici koju je pokrenula Monsoon
a naša glavna domaćica Dajana s prekrasnog bloga Bakers corner i zadanom temom tikvica na sve moguće načine koje se možete sjetiti.



Marinirane tikvice

2-3 srednje mlade tikvice
malo soli
1dcl maslinovog ulja
2 žlice acceta balsamica
1/2 dcl sok od limuna
malo timjana
malu ruzmarina
malo bazilike
crnog papra

Tikvice operite i narežite na kolutiće ,malo ih poslite i prepržite na grill tavi koje ste samo kapnuli par maslinovog ulja.Kad su gotove tople stavite u zdjelicu  i kada se ohlade prelijte  ih marinadom,
Zaista odlično pašu uz pečenje,roštilj,moji maleni ih obožavaju u sendviču.

Pohane tikvice


3 srednje tikvice
2 jaja
2 dcl mlijeka
brašna po potrebi
muškatni oraščić
sol

Tikvice naribajte ,posolite i ostavite da se voda iscijedi.Lagano iscijeđene tikvice pridoajte tijestu koje je slično kao za palačinke samo malo gušće i uz dodatak muškatnog oraščića.Lagano pomiješajte i ispecite ih u vrućem ulju i poslužite.

Pasticcio od tikvica i mesa




5 tikvica ispečenih na grill tavi
1,2 kg mješanog mesa faširanog sitnog
2 kapule
pašta penne
par režnja češnjaka
salse od pomidori
peršina
cimet
bešamel  umak
20 dkg gaude ribane

Sitno narežite kapulu te je izdinstajte na ulju,dodajte češnja,peršin a  onda i faširano meso.Zdinstajte ,dodajte žličicu cimete podlijte salsom i s kapićem bijelog vina,Neka se dinsta lagano cca 20 min
Tikvice narežite na kolutiće debljine par mm i uz dodatak kapi maslinovog ulja prepržite na grill tavi.
Bešamel umak-otopite  5 dkg maslaca,dodajte 4 dcl mlijeka uz dodatak soli i muškatnog oraščića.U šalici razmutite 1dcl mlijeka uz dodatak 3 žlice brašna.Razmućeno mlijeko skuhajte u mlijeku na laganoj vatri uz neprestano mješanje.
Stavite vodu za paštu,posolite i   skuhajte al dente.
Prvo posložite paštu u dva reda u namašćenu tepsiju ili posudu u koju ćete pasticcio peći.
Na paštu stavite malo bešamela s naribanim sirom,potom dodajte grilovane tikvice,prekrijte još jednim redom pašte,potom mesi i sve zalijte bešamelom i nanjega naribajte puno sira.Zapecite na 200 C oko 40 min i naravno uživajte.

Primjedbe

  1. Baš predivno mi sve izgleda, ali bi ipak izdvojila ove pohane, na njima sam odrasla, obožavam ih....Ja ih nasolim, pa ih ostavim da puste onu svoju tekućinu, dobro ih ocijedim i paniram..tad mi je to fantastično...

    OdgovoriIzbriši
  2. Joj poslednjih dana se jako zbunim kad dodjem na "poznato" mesto a ono u "novom ruhu"... Svidja mi se novo odelo bloga a i tikvice obozavam pa su mi svi ovi recepti savrseni :)

    OdgovoriIzbriši
  3. jooj, sva jela su ti perfektna.. napraviti ću ove marinirane tikvice obavezno i to još ove dane, jako mi se sviđaju, i ja sam odrasla na pohanim tikvicama, zanimljivo je kako ih svi rade na svoj način i svi ih obožavaju.. pasticcio ću isto probati, vjerujem da je savršen! btw. ova prva fotka me oborila i novi izgled bloga je divan! ;)

    OdgovoriIzbriši
  4. Odlična jela s tikvicama, ali, kad' se radi o tikvicama, nisam objektivna jer ih obožavam!

    OdgovoriIzbriši
  5. Prvi recept = moj favorit!! Obožavam ih tako pripremljene! :))
    Zazu, krasan novi look blogića, pravo osvježenje na ovim vrućinama :)))

    OdgovoriIzbriši
  6. Sva tri recepta su mi fantastična.

    OdgovoriIzbriši
  7. I meni su sve tri recepta fantastična. Odrasla sam na pohanim ali mi je i ovaj pasticcio moćan!

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi