Ocat od cvijeta vlasca

Zapravo je sve počelo od jedne divne fotkice na coolki koje me je odvela i do Zokine slike a sad vidim da je i na svom blogu objavila ovaj tako fin i aromatičan ocat a koji ne zahtjeva puno ni vremena za izradu.


Naravno ako imate sreću da imate svoj vrt i vlasac u njemu ili neku dobru susjedu s vrtom da vam ubere šaku cvjetova vlasca.
Napunila sam dno  vlascem i u mom slučaju prelila s jabučnim octom iako kako je i Zorica napomenula možete koristiti svoj omiljeni ocat (bilo vinski ili alkoholni ocat).
Pustite da odstoji par dana a već drugi dan ćete primjetiti kako ocat mijenja boju.


Nakon par dana procijedite kroz fino sito i imate divan ocat aromatičan, punog okusa i meni osobno jako fin.
Naravno spremite ga u frižider i koristite po potrebi.



Boja mu bude kao roze vino.

Primjedbe

  1. Nisam znala da se moze tako spremati, ovo mi je nesto novo ali vrlo zanimljivo, pokusacu da dodjem do cvetica vlasca mada je najlepse kad se mogu uzbrati iz vlastitog vrta.:))) Hvala Zoki i tebi na recepticu!:))

    OdgovoriIzbriši
  2. Mora da je odlično. Ne znam samo gde da nađem cvet.

    OdgovoriIzbriši
  3. apsolutno fantastično, a cvijetovi su prekrasni! hm, možda da kupim vlasac, presadim ga u veću posudu, pa na ljeto čekam da procvate? inače mi bosiljak i origano uvijek procvjetaju po ljeti.. :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Odlična ideja, kao i uvijek, super savjeti iz kućne radionice :)
    Pozdrav, Dora

    OdgovoriIzbriši
  5. Zanimljivo, vidila sam na coolinarici i drago mi je da si napisala ovaj odličan post!

    OdgovoriIzbriši
  6. Imam vlasca i cvijetova, ja ih čak stavljam u vazu s drugim cvijećem. Koristim za aranžiranje, a zanimljiv je i ovaj ocat

    OdgovoriIzbriši
  7. Izuzetno mi je drago da si napravila ovaj ocat/sirće...ja na žalost ove godine nemam cvetova i pojma nemam gde mi je grm sa vlašcem nestao ali se sećam tog finog ukusa od prošle godine.Od srca ti hvala i srećan ti rođendan!!!!

    OdgovoriIzbriši
  8. Joj zaboravih da kažem da cvetove vlašca možete staviti u salatu i jesti ga tako.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi