ponedjeljak, 9. srpnja 2012.

Objave ,objave

Na kraju hm ili na početku moram se pohvaliti da se Stella upisala u jezičnu gimnaziju i da joj osmijeh ne silazi s lica a naravno da je i na svom profilu odmah posebno istaknula oznaku svoje nove škole.Moram priznati da sam bila napeta dok smo trčkarale, jedan dan smo se upisivale, drugi dan je bio u čekanju, treći su kao trebali biti izvješeni rezultati ali naravno ništa a četvrti dan smo poslale tatu da provjeri situaciju a on ne samo da je fulao smjer pa je panično zvao na telefon da nema nigdje Stelle.A onda je tek nastala panika..
A na kraju je našao i pravi smjer i svoje dijete odmah na početku.E to je što se tiče prve objave.


Druga objave se tiče ove fine torte pune čokolade koju sam podijelila ove subote na roštilju s meni dragim ljudima a valjda je i zato bila tako dobra.

Biskvit 3 jaja
           80 g šećera
          100 g otopljene čokolade
            70 g mljevenih badema
             1 žlica brašna
             3 žlice pekmeza od marelice (ili koji imate kod kuće)
Žutanjke izmiksati s šećerom, otopiti čokoladi na vodenoj kupelji i kad se čokolada malo prohladi dodati je u jaja.Dodati očišćene i mljevene bademe te žlicu brašna.Pomalo žlicom umiješati snijeg od bjelanjaka.Peći biskvit na 160 C oko 40 min ali svakako provjerite biskvit jer naravno ovisi i o vašoj pećnici.



Pečeni biskvit fino zalijte hladnim mlijekom pomijšanim s narančinim sokom.Otprilike 1,5 dcl mlijeka s ocijeđenim sokom jedne naranče.Premažite biskvit pekmezom.



Krema 300 g čokolade
            400 ml slatkog vrhnja
            250 ml mlijeka
            1 Parfe krema Dolcela od čokolade

Najprije otopite čokoladu u slatkom vrhnju i ohladite kremu.Dodajte mlijeko i prašak parfe kreme od čokolade.Miksati cca 4 minute dok se smjesa ne stisne.Kremu izlijte preko biskvita i stavite tortu u frižider da se dobro ohladi.Ja sam ju je još dodatno ukrasila ribizlima a mislim da ću ih i drugi put staviti u kremu.


A šta se tiče treće mislim na objavu ja drage moje još radim sutra i povalačim se u krnjem sastavu što će reći bez muža na svoj otok. Moram priznati da je ovo nakon puno godina ovakav odmor ali to je vjerovatno  danak onih  prošlogodišnjih tri tjedna koje smo proveli svi skupa na barci.
Naravno da se čitamo.I da original recept možete naći ovdje